Wednesday, March 2, 2016

Misterinyaaa

Orang kata kehidupan dunia ni penuh dengan misteri. Kita tak menjangkakan sesuatu pun ia akan berlaku, dan kadang2 meggembirakan kadang2 menyedihkan. Ada yang berlaku sementara je ada yang memberi kesan mendalam pada diri kita.

Wow sempat lagi aku tulis benda ni, this week quite hectic dengan previva esok. Free food semalam, harini training dan utm street dakwah. Semalam ramai yg cakap ngan aku 'takpe chill je, niat baik baik ikhlaskan hati, insyaallah everything will go smoothly, Allah akan tolong'.

Aku rasa ada hikmah kenapa hectic macamni. Yang misteri tu adalah kejutan yang kalau kita sedar hari hari berlaku dalam hidup. Banyk perkara yang berlaku as we dont expect it to happen. Semua buat kita terima hakikat kehidupan ni dan berlapang dada.

Bila kita bekerja dengan manusia banyak ragamnya. Lagi la penuh dengan misteri bila tiba2 ada orang yang kita tak sangka pun datang tolong kita.

Semua lah misteri.

Sebab tulah 'orang kata' berserah pada Allah dalam apa jua urusan, sentiasa buat yang terbaik. Dalam maksud yang lebih mudah, usaha selagi boleh, kita tahu kita bukanlah sehebat mana, tapi Allah tak kecewakan hambaNya. Ada saja kejutan yang diberikan. Tapi mesti ada syaratnya, semalam bro Jay baru quote ayat yg janganlah berjalan di atas muka bumi dalam keadaan sombong (tak ingat ayat mana) merasakan diri lebih hebat, dah buat banyak kerja dari orang lain. Yang tu kejutan lain pulak Allah akan bagi hahaha.

Ok tak tahu nak goreng apa lagi. bulan Mac, bermulalah banyak benda kena selesaikan. Progress report 2, 3 viva :)

Allahu mustaan ^_^,



0 comments:

 

Template by Suck My Lolly - Background Image by TotallySevere.com