Monday, June 16, 2014

Up


Oh esok ada test Post Harvest. Last test I guess. Tak de mood langsung nak study ni. Dah nak habis belajar ni rasa macam nak setelkan FYP and final je. Yang lain malas nak fikir. Dah lah banyak chapter masuk. Dr Wahab pulak style dia bagi soalan yang banyak and markah pun boleh tahan tinggi. Aku rasa esok nak berserah je. Haha. 


Takpe lah japgi aku study lepas tulis ni. Haha. Actually tadi borak borak dengan Kak Alia classmate pasal kerja. Dia Tanya dah start mohon kerja ke. Mananye, belum lagi la kan. Semalam pun sembang-sembang dengan Rihab kat Whatsup pasal kerja jugak. Huhu nampaknya aku kena bersungguh jugak ni pasal mohon kerja. Take serious ni. Apa pun kalau nak apply kerja kena keluar full transkrip result dulu. Takpe tunggu je lah kan, at least ada planning untuk mohon kerja. Takde lah lepas grad terkapai kapai kan.


Sebelum ni fikir lepas degree nak sambung Master. Tapi aku nampak kerja lebih patut didahulukan untuk diri aku. macam ayah aku kata, better kerja dulu untuk cari pengalaman. Nanti lepas sambung master, apply kerja dengan work experience sekali. Tak ke nice ideanya tu? Okay semangat dah berkobar-kobar ni nak apply kerja. So kena lah study betul-betul sementara ada masa lagi ni untuk kumpul pointer tinggi-tinggi. Hihi. So baik aku study sekarang.


Lagi satu, better tulis planning dalam note book keramat kita. Sekurang-kurang kita tengok and update hari-hari. Rahsia kita ada dalam buku tu je, so tak ke boleh jadi pembakar semangat kan? Sambil sambil tu wajib rujuk orang untuk lebih keyakinan anda. Eheh.

0 comments:

 

Template by Suck My Lolly - Background Image by TotallySevere.com